BETONPOEREN INSTALLATIEHANDLEIDING

Installeren of plaatsen van betonpoeren is sterk afhankelijk van het type betonpoer dat u koopt. Door de vele verschillende soorten prefabpoeren zijn er ook meerdere plaatsingsmogelijkheden dan hier omschreven. In het filmpje hieronder hebben wij voor u één van de meest gebruikte handelswijze beschreven. Houdt u er dus rekening mee dat bij de installatie van de door uw gebruikte betonpoer misschien een andere handelswijze is aan te bevelen.

INSTALLEREN- PLAATSEN VAN BETONPOEREN

  • Graaf een gat op de juiste plaats in de gewenste afmetingen en diepte. Plaats desgewenst de funderingstegel onderin.
  • Zet de prefabpoer in het midden van het gat en vul het gat met water en doe daarna gelijkmatig het Snelbetonmortel erbij zonder te mengen.
  • Eventuele nog aanwezige droge mortel besproeien met water en het oppervlak aankloppen om ingesloten lucht te verwijderen.
  • Stel de prefabpoer in de gewenste positie en controleer dit na ca. 2 minuten, afhankelijk van de omstandigheden. Corrigeer de positie, indien nodig. De poer hoeft hierna niet langer ondersteund te worden. Het oppervlak kan onmiddellijk glad worden afgewerkt indien nodig.
  • De snelbeton is hard na 15 minuten en de prefabpoer staat muur vast.
  • Boor een gat in het midden en  Schroef nu de paaldrager/bevestigingsplaat ook wel genaamd hoogteverstelling onder uw houten staanders.
  • Draai de palen op de uitstekende draadeind op de gewenste hoogte en schoor de palen naar 2 kanten af.

Het bouwen van uw veranda, terrasoverkapping, carport tuinhuis, schutting, hekwerk of een van de vele andere zaken waarbij een prefabpoer gebruikt kan worden kan nu echt gaan beginnen de basis is gelegd. Bij aanwezigheid van een zachte grondsoort adviseren wij u gebruik te maken van een tegel of laagje stortbeton om wegzakken te voorkomen. Door de prefabpoer iets boven de grond uit te laten komen voorkomt u dan de paal in het water komt te staan. Dit zal de levensduur van de palen aanzienlijk vergroten en geeft ook nog eens een stijlvolle uitstraling. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden en ons aanbod in onze webshop.

Wij wensen u veel succes met de bouw.

Klik op het logo om terug te gaan naar onze homepage.

logo-betonnenpoeren.be